Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το συμβατικό κάπνισμα


Τα δεδομένα που προκύπτουν με βάση τα πορίσματα των πιο έγκυρων επιστημονικών ερευνών γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τις επιπτώσεις της χρήσης του στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, ανέλυσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σε συνέντευξή του στο zougla.gr. Ο καρδιολόγος στο Ωνάσειο νοσοκομείο έχει συμμετάσχει σε πολλές σχετικές έρευνες και έχει παρευρεθεί σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου που έχουν ανοίξει τον διάλογο για το πιο επιτυχημένο και ασφαλές, όπως ισχυρίζεται, εναλλακτικό προϊόν του καπνίσματος.
Δείτε τη συνέντευξη:


«Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι το ίδιο με του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% ασφαλέστερο από το συμβατικό κάπνισμα

Γνωρίζοντας τι περιέχει ο καπνός, δηλαδή πάνω από 7.000 τοξικές ουσίες, από τις οποίες η πλειονότητα απουσιάζει από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ και όσες υπάρχουν, στις μετρήσεις μας βγαίνουν από δεκάδες έως χιλιάδες φορές μικρότερες από ότι στο συμβατικό τσιγάρο. Με βάση αυτά τα στοιχεία και αναγνωρίζοντας ότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας μακροχρόνιες έρευνες, μπορούμε να πούμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ίσως και περισσότερο από 95% πιο ασφαλές από το συμβατικό». 
Share on Google Plus

About Eblog Korinthos

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου