Πως να συντηρήσεις σωστά το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο


Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν μιλούν για αυτό με τα καλύτερα λόγια και το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Ειδικά για τους καπνιστές, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας τους. 

Για το λόγο αυτό θα παρουσιάσουμε ένα μικρό οδηγό συντήρησης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας στην καλύτερη κατάσταση γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην τσέπη σας !!

Υπάρχουν τρία μέρη που πρέπει να καθαρίζονται και να συντηρούνται για ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η μπαταρία, ο ατμοποιητής και ο φορτιστής. Και τα τρία αυτά μέρη πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. 

Μια φορά την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για κάθε τυπικό χρήστη.

 

Η συντήρηση της μπαταρίας ηλεκτρονικού τσιγάρου


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου που πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Πάρτε μια απλή μπατονέτα με βαμβάκι, ρίξτε πάνω της καθαρό οινόπνευμα (95% αιθανόλη) χωρίς να την μουλιάσετε και καθαρίστε την επαφή όπου βιδώνετε τον ατμοποιητή. Στην περιοχή αυτή συσσωρεύετε βρωμιά και υπολείμματα νικοτίνης. Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνή πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Για να διατηρηθεί η ενεργειακή χωρητικότητα της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας έως ότου η μπαταρία έχει αποφορτιστεί πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε τον αριθμό των φορτίσεων που θα λάβει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας. Αν καθαρίζεται και φορτίζεται σωστά την μπαταρία σας θα διαρκέσει για περίπου 300 φορτίσεις.

Καθαρισμός του ατμοποιητή ηλεκτρονικού τσιγάρου


Εδω τα πράματα ειναι πιο πολύπλοκα  διότι εχουμε πολλών ειδών ατμοποιητες και καθε ατμοποιητης έχει διάφορα ο ενας απο το άλλον σε σχέση με τα κομμάτια απο τα οποία αποτελείται όσο και απο το υλικό που ειναι κατασκευασμένος !

Χρησιμοποιήστε πάλι μια μπατονέτα με καθαρό οινόπνευμα για τον καθαρισμό όλων των τμημάτων του ατμοποιητή, ειδικά στο άκρο με το σπείρωμα που έρχεται σε επαφή με την μπαταρία. 

Λυστε τον ατμοποιητη σας αδειάζοντας αρχικά το υγρό αναπληρωσης στην συνεχεια μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια (εκτός το ανταλλακτικό του ατμοποιητη το οποίο μόνο το καθαριζετε με στεγνό χαρτί φωτο 3 ) σε χλιαρό νερό και να τα αφήσετε 5 λεπτα μέσα στο νερό τα σώματα !!

Σκουπίστε μετα με προσοχή τα κομμάτια ενα ενα .. λεω με προσοχή διότι τα σώματα του ατμοποιητη περιέχουν μικρά λάστιχακια για την σωστή στεγανοποίηση και σκουπιζοντας τα υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν και να τα χάσετε !!

Αφού σκουπίστε τα κομμάτια ολα ξεκινάτε την συναρμολόγηση βάζοντας τα κομμάτια του ατμοποιητη με την σειρα .

Μερικοί άνθρωποι θα σας προτείνουν να βάλετε τον ατμοποιητή μέσα σε ζεστό οινόπνευμα ή ξύδι. Δεν σας το συστήνουμε αυτό γιατί ο ατμοποιητής είναι μια ηλεκτρονική συσκευή και μπορεί να πάθει ζημιά.

Ο φορτιστής ηλεκτρονικού τσιγάρου


Η διάρκεια ζωής ενός φορτιστής USB ηλεκτρονικού τσιγάρου, εξαρτάται από το πόσο τακτικά τον χρησιμοποιείτε και τον καθαρίζετε. 

Πάρτε ακόμα μία μπατονέτα πάλι με οινόπνευμα όπως έχουμε κάνει και παραπάνω και καθαρίστε καλά το σημείο επαφής με την μπαταρία. Εάν η φωτεινή ένδειξη του φορτιστή δεν γίνεται κόκκινη, αλλά παραμένει μόνο πράσινη, όταν είναι συνδεδεμένος με μια άδεια μπαταρία, μπορεί να χρειαστείτε ένα νέο φορτιστή για το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας.

Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση όλων των τμημάτων του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας θα εξασφαλίσει την βέλτιστη απόδοση του και την μέγιστη διάρκεια ζωής. Στο διαδίκτυο θα βρείτε ακόμα και βίντεο που σας παρουσιάζουν αναλυτικά και με λεπτομέρεια πως θα διατηρήσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας στην καλύτερη κατάσταση.

Share on Google Plus

About Eblog Korinthos

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. This blog is truly useful to convey overhauled instructive undertakings over web which is truly examination. I discovered one fruitful case of this truth through this blog. I will utilize such data now.
    Ecig Starter Kit Reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή